• Forside
  • Om klinikken
  • Behandlinger
    • Forebyggende
    • Tandbehandlinger
    • Tanderstatninger
  • Priser
  • Kontakt
  • Privatlivspolitik

Tandbehandlinger



Vi laver tandbehandlinger på dine tænder og hjælper med bl.a.:

- Fyldninger

- Rodbehandlinger

- Paradontose

- Kæbeled og tyggemuskulatur


Kontakt os



Fyldninger



Hvis først der er hul i en tand, som ikke kan holdes ren, bør det laves med en fyldning. Som udgangspunkt er vi pålagt af Sundhedsstyrelsen at komme plast i hullerne, men kan det ikke lade sig gøre fx at holde området tørt, når plasten skal lægges i tanden, kan vi bruge enten sølvamalgam eller glasionomer.


Det kan også være, at hullet sidder et ufremkommeligt sted eller er så stort at det ikke er muligt at lave en plastfyldning. Derfor må man i hvert enkelt tilfælde tage stilling til, hvilket materiale, der skal bruges til fyldningen.



Rodbehandling



Hvis der er så stort et hul i en tand, at nerven involveres, bør tanden rodbehandles. Det vil sige at nerven inde i tanden fjernes, så den populært sagt ”slås ihjel”, men stadig sidder fast i munden. For at fylde det lille hulrum, der derefter opstår inde i tanden, sætter man en lille gummipind i rodkanalen og lukker tanden med en fyldning.


Desværre bliver tanden ofte skrøbelig og knækker lettere efter en rodbehandling. Derfor anbefaler vi, at rodbehandlede tænder får en krone på, når vi er sikre på at rodbehandlingen er i orden og ikke giver anledning til betændelse eller smerter. Typisk et halvt år efter rodbehandlingen er afsluttet, kan det bedømmes på et røntgenbillede.



Paradontose



Parodontose er en sygdom i kæbeknoglerne som gør, at tænderne med tiden vil løsne sig og i nogle tilfælde falde ud. Parodontose viser sig ofte ved, at tandkødet bløder og kan gøre ondt. Nogen oplever, at tandkødet ”klør”.


Vi vil hjælpe dig med at finde de hjemmetandplejemidler, der passer til dig og dine tænder. Vi anbefaler desuden hyppige tandrensninger fx hver 3./4. måned hos tandplejer eller tandlæge for at få renset godt ud omkring tænderne og i tandkødslommerne, så parodontosen ikke forværres. Det er svært at slippe helt af med parodontose, så har man først fået det konstateret, kræver det en indsats resten af livet at holde tænderne rene.



Kæbeled og tyggemuskler



Ondt i hovedet - ondt i kæbeled ved tygning – årsagen til symptomerne skal findes, og det er vi også uddannede til.


Der kan være mange årsager til ondt i kæbeled og ansigts- og kæbemuskulatur. Fx manglende tænder, forkert sammenbid, tænderskæren eller tidligere slag mod ansigtet.


Nogle gange kan en bidskinne hjælpe med opklaringen af årsagerne andre gange er en bidskinne simpelthen behandlingen. Når man har fundet ud af, hvad symptomerne skyldes, kan man tage fat på den endelige behandling.



Kontakt os



Vi holder til på

Skibbroen 3, 1. sal

6200 Aabenraa


Ring og bestil tid - vi har telefontid mandag, tirsdag og torsdag fra kl. 8.00-16.00

samt onsdag og fredag fra kl. 8.00-13.30


Telefon 74 62 22 88

Tandlægerne Lise Westermann og Christina Frandsen I/S



Skibbroen 3, 1., 6200 Aabenraa | Tlf. 74 62 22 88 | klinik@aabentand.dk | CVR 39699648



Webdesign af Desireweb.dk